تردیدها درباره اعتبار پشتپردهگوییهای نیویورکتایمز
در شرایطی که رسانههای آمریکایی رقابت تنگاتنگی برای دستیابی به اطلاعات دست اول از تحولات سیاسی دارند، یکی از تحلیلگران شناختهشده ایرانی نسبت به صحت گزارشهای پشتپرده نیویورکتایمز ابراز تردید میکنند.

احمد زیدآبادی، تحلیلگر و روزنامهنگار، در تازهترین یادداشت خود در کانال تلگرامیاش، از گزارشی سخن گفته که توسط روزنامه نیویورکتایمز منتشر شده و ادعا میکند دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا، با طرح رژیم صهیونیستی برای حمله به تأسیسات هستهای ایران مخالفت کرده است.
زیدآبادی در ادامه یادداشت خود نسبت به دقت و صحت اینگونه خبرهای خاص که توسط نیویورکتایمز منتشر میشوند، ابراز بدبینی کرده و نوشته است:
«راستش، من مدتی است اعتمادم را به صحت خبرهای پشت پردۀ نیویورکتایمز از دست دادهام.»
او با اشاره به موضعگیریهای خصمانه دونالد ترامپ نسبت به این روزنامه، معتقد است همین دشمنی ممکن است موجب شده باشد که نیویورکتایمز از دسترسی مؤثر به منابع مطلع در درون دولت فدرال محروم شده باشد. زیدآبادی همچنین احتمال میدهد برخی اطلاعات نادرست به عمد در اختیار این رسانه قرار داده شوند تا اعتبار آن را خدشهدار کنند:
«این روزنامه مورد نفرت ترامپ است و از این رو به نظرم به منابع معتبر در کاخ سفید و دولت فدرال دسترسی ندارد و شاید حتی بعضاً از طرف آنها گمراه شود تا اعتبارش بیشتر آسیب ببیند.»
زیدآبادی در ادامه، برخی رسانههای دیگر آمریکایی را به عنوان منابع قابلاعتمادتر معرفی میکند و مینویسد:
«الان وال استریت ژورنال و فاکس نیوز به کاخ سفید نزدیکترند و از آنچه در نهادهای مختلف دولت آمریکا میگذرد، به نظرم بیشتر باخبرند. پلیتیکو و آکسیوس هم ظاهراً دسترسیهای خوبی به افراد مطلع در آمریکا دارند.»
او در بخش دیگری از یادداشت خود، به بررسی سطح اعتبار منابع نیویورکتایمز در ایران میپردازد و آنها را چندان قابل اتکا نمیداند. از دیدگاه او، محتوای برخی گزارشهای این روزنامه درباره تحولات درون ایران با شناخت رایج از منطق رفتاری جمهوری اسلامی همخوانی ندارد:
«از طرفی منابع نیویورکتایمز در ایران هم به نظر نمیرسد چندان معتبر باشند. گزارشهای این روزنامه در مورد تصمیمات پشت پرده در جمهوری اسلامی بعضاً با عقل سلیم و آنچه از نوع رفتار ایران میشناسیم سازگاری ندارد.»
در پایان، زیدآبادی به صراحت اعلام میکند که قصد رد کامل محتوای گزارش اخیر نیویورکتایمز را ندارد، بلکه هدف او تاکید بر این نکته است که نمیتوان گزارشهای این روزنامه را درباره موضوعات پشتپرده در کاخ سفید با اطمینان بالا پذیرفت:
«در اینجا منظورم این نیست که خبرش در مورد مخالفت ترامپ با برنامۀ اسرائیل برای حمله به تأسیسات اتمی ایران لزوماً غلط است، فقط منظورم این است که دسترسی این روزنامه به حرف و حدیثهای پشتپرده در کاخ سفید خیلی محدود است و گزارشهای آن را نمیتوان در حد قابل قبولی قرین واقعیت دانست.»