لاریجانی: ذات مسئله هسته ای ایران حقوقی نیست
یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، تاکید کرد: ذات مسئله هسته ای ایران حقوقی نیست، بلکه ماهیت سیاسی پیدا کرده است.

علی لاریجانی، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، در سخنانی که امروز شنبه سیزدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه شاهد تهران ایراد کرد، بر این نکته تاکید کرد که ماهیت پرونده هستهای ایران، فراتر از مسائل حقوقی بوده و به عرصهای برای بازیهای سیاسی قدرتهای جهانی بدل شده است.
به گزارش تجارت نیوز، لاریجانی ضمن تشریح دیدگاه خود در خصوص مذاکره، اظهار داشت: «مسئله مذاکره یا غیر مذاکره نه حسن ذاتی و نه حب ذاتی دارد. گاهی فکر می کنید کشور از طریق مذاکره می تواند منافع را تامین کند، آنگاه مذاکره انجام می شود. وقتی منافع تامین نمی شود، دلیلی بر مذاکره نیست. مذاکره یک ابزار است. یک مسئله هدفی نیست. فرض کنید ما می خواهیم مسئله هسته ای را از این وضع نجات دهیم. فکر می کنید اگر مذاکره شود مفید است؛ یعنی نخبگان جامعه اینگونه فکر می کنند و مذاکره می شود. اگر مفید ندانستند مذاکره نمی شود؛ زمان و شرایط مهم است.»
وی با اشاره به اینکه اساس مسئله هستهای ایران، یک چالش سیاسی است، گفت: «اینکه چرا در مسئله هسته ای با چالش مواجه شده ایم حقیقت این است که ذات آن حقوقی نیست؛ چرا که اگر حقوقی بود آژانس نظر می داد. پس ذات حقوقی ندارد. ماهیت آن سیاسی است؛ چرا اینگونه شد؟ در دنیای امروز قلدرمابی وجود دارد. زور می گویند. ایران می گوید من دانش هسته ای نیاز دارم. چارچوب های NPT هم پذیرفته ام و چارچوب های آژانس بین المللی انرژی اتمی را رعایت می کنم. منتهی این ها زور می گویند، اینکه چگونه باید در برابر این زور عمل کرد بحث دیگری است.»
رئیس سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: «ممکن است شما بگویید چون آنها در این مقطع نامه دادهاند و گفتهاند می خواهیم از مسیر مذاکره موضوع هسته ای را حل کنیم؛ تست شود که آیا مذاکره جواب می دهد یا نه. یا راه دیگر این است که بگویید مذاکره نمی کنیم. مسئله هسته ای مانند سایر مسائل است. تحریم هایی که آمریکایی ها علیه ایران اعمال کردند فقط هسته ای نیست، بلکه طیف ها مختلفی دارد.»
در حین سخنرانی لاریجانی، قطعی برق در سالن رخ داد که با واکنش طنزآمیز وی همراه شد: «فکر کنم بحثهامون یک مقدار ناجور بود!» لاریجانی در آن لحظه مشغول صحبت در مورد سلاح هسته ای بود و گفت که تصمیم با رهبری است و وی فقط نظر خودش را بیان کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به انتقاد از شیوههای امر به معروف در کشور پرداخت و با استناد به دیدگاههای شهید مطهری، بر لزوم تذکر لسانی و احترام به اراده فرد تاکید کرد: «شهید مطهری میگوید حکومت باید بستری را فراهم کند که فرد با اراده خودش به سمت گناه نرود؛ شما اراده فرد را سلب میکنید.»
لاریجانی با اشاره به اینکه معمولأ در جامعه ما با اوقات تلخی تذکر میدهند، گفت: «مسلک آقای مطهری این است که فرد را با تذکر لسانی قانع کنید. ایشان میگوید حکومت باید بستری را فراهم کند که فرد با اراده خودش به سمت گناه نرود؛ شما اراده فرد را سلب میکنید.» وی همچنین یادآور شد که شهید مطهری به تفکر و سوال پرسیدن نسل جوان بها میداد و آن را حسن میدانست.