کدخبر: ۱۶۸۹۵
تاریخ خبر:

وضعیت بازار گوشت قرمز در آستانه محرم؛ قیمت گوساله و بره چگونه رقم خورد؟

در حالی که ایام محرم و صفر در پیش است، بازار گوشت قرمز کشور تحت تأثیر ذخایر مناسب و شرایط مطلوب تأمین دام، به ثبات نسبی رسیده است.

وضعیت بازار گوشت قرمز در آستانه محرم؛ قیمت گوساله و بره چگونه رقم خورد؟

در آستانه فرا رسیدن ایام محرم و صفر، رئیس شورای تأمین دام کشور از تأمین کامل نیاز هیأت‌های مذهبی به دام زنده و گوشت قرمز خبر داد و اعلام کرد که بازار این محصول اساسی در شرایطی پایدار قرار دارد.

به گزارش ایسنا، منصور پوریان با اشاره به وضعیت فعلی بازار دام کشور، عنوان کرد که شرایط برای عرضه دام سبک و سنگین در سطح مطلوبی قرار دارد. وی دلیل اصلی این وضعیت را فراوانی دام کشتاری دانست که روند عرضه و کشتار آن‌ها نیز در حالت مناسبی قرار گرفته است.

پوریان با اشاره به آمادگی هیأت‌های مذهبی برای مناسبت‌های پیش‌رو توضیح داد: «بسیاری از هیأت‌ها از مدت‌ها قبل اقدام به تهیه دام مورد نیاز خود، از جمله گوسفند و گوساله کرده‌اند. بخشی از آن‌ها نیز برای تأمین نیازشان به گوشت منجمد روی آورده‌اند که خوشبختانه در این حوزه نیز با کمبودی مواجه نیستیم.»

او درباره قیمت‌های فعلی در بازار گوشت قرمز اظهار داشت: در حال حاضر، قیمت هر کیلوگرم بره کشتاری در تهران بین ۳۱۰ تا ۳۲۰ هزار تومان برآورد می‌شود. در شهرهای اطراف تهران نیز، بره‌های نر با وزن تقریبی ۴۰ کیلوگرم بین ۳۰۰ تا ۳۰۵ هزار تومان قیمت‌گذاری شده‌اند. همچنین بره‌هایی که وزن آن‌ها بالای ۴۵ کیلوگرم است، در بازه‌ای میان ۱۹۵ تا ۳۰۰ هزار تومان معامله می‌شوند.

پوریان افزود: قیمت گوساله‌های پرواری با وزن زیر ۵۰۰ کیلوگرم حدود ۲۰۰ تا ۲۰۵ هزار تومان است، در حالی که نمونه‌های حجیم‌تر حدود ۱۹۵ هزار تومان قیمت دارند.

رئیس شورای تأمین دام کشور در ادامه با اشاره به ثبات قیمت گوشت در بازار، گفت: «ثبات فعلی نتیجه دو عامل مهم است؛ یکی تأمین مناسب دام، حتی در شرایطی که بازار با نوسان‌هایی همراه است، و دیگری وجود ذخایر مطلوب دام زنده و گوشت منجمد.»

او در خصوص موضوع خودکفایی در تولید گوشت قرمز نیز تصریح کرد: تحقق این هدف در گروی دسترسی به نهاده‌های دامی با قیمت مناسب است. «هرچه نهاده‌های تولید ارزان‌تر و در دسترس‌تر باشند، میزان تولید نیز افزایش می‌یابد. بنابراین، حمایت از بخش پرواربندی نقش کلیدی در رسیدن به خودکفایی ایفا می‌کند.»

پوریان همچنین با اشاره به نقش پرواربندی در برابر مخاطرات طبیعی مانند خشکسالی، خاطرنشان کرد: «برخلاف دامداری در فضای آزاد، پرواربندی در محیط‌های بسته انجام می‌شود و به دلیل استفاده از علوفه خشک یا وارداتی، آسیب‌پذیری کمتری دارد. در صورتی که نهاده‌ها با قیمت مناسب تأمین شوند، امکان توسعه این بخش در حوزه دام سبک و سنگین فراهم خواهد شد و ذخایر دام زنده کشور برای مواقع حساس تقویت می‌شود.»

وی در پایان یادآور شد: «افزایش ظرفیت پرواربندی به معنای افزایش همزمان دام و گوشت در کشور است. با وجود برخی محدودیت‌های اخیر، وزارت جهاد کشاورزی گام‌هایی برای حمایت از این بخش برداشته که می‌تواند چشم‌انداز تولید گوشت قرمز را بهبود بخشد.»

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    ×

    برای حمایت از ما لطفا روی تبلیغات مورد علاقه کلیک کنید.