پایان فقر آهن و کم خونی با مصرف این گیاه قبل صبحانه
کم خونی عارضه ای است که بیشتر افراد یا با آن مواجه هستند و یا یکی از نزدیکانشان از این بیماری رنج می برد.
کم خونی را می توان با رعایت برخی از دستورالعمل های پزشکی یا اصلاح سبک زندگی و تغذیه از بین برد یا از آن پیشگیری کرد. بسیاری از گیاهان دارویی نیز وجود دارند که در درمان کم خونی بسیار موثر هستند. در این مطلب ابتدا شما را با علل ایجاد و انواع کم خونی آشنا می کنیم و سپس راه های پیشگیری و درمان این بیماری را با استفاده از گیاهان دارویی ذکر می کنیم.
کم خونی عارضه ای است که بیشتر افراد یا با آن مواجه هستند و یا یکی از نزدیکانشان از این بیماری رنج می برد. کم خونی را می توان با رعایت برخی از دستورالعمل های پزشکی یا اصلاح سبک زندگی و تغذیه از بین برد یا از آن پیشگیری کرد. بسیاری از گیاهان دارویی نیز وجود دارند که در درمان کم خونی بسیار موثر هستند.
علائم کم خونی
ظاهر علائم کم خونی بستگی به شدت وضعیت بیمار، میزان پیشرفت بیماری و نیاز بیمار به اکسیژن دارد.
علائم کم خونی معمولاً در صورت پیشرفت سریع بیماری ظاهر می شود ، اما اگر پیشرفت آن کند باشد ، ممکن است هیچ علائمی ظاهر نشود. زیرا بدن به موقعیت جدید عادت کرده است.
علائم کم خونی بسته به علت آن متفاوت است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
رنگ پریدگی پوست
ضربان قلب سریع و نامنظم
تنگی نفس
درد قفسه سینه
سرگیجه
تغییرات در وضعیت شناختی
دست و پای سرد
سردرد
سکته قلبی
گیاه ترشک
ترشک یکی از رایج ترین گیاهانی است که برای جبران کمبود آهن در بدن استفاده می شود. هم برگ و هم ریشه آن در داروهای گیاهی مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما ریشه اش آهن بیشتری دارد. همچنین باعث بهبود وضعیت گوارشی و کبد می شود و برای پاکسازی خون مناسب است. به خاطر اینکه این گیاه مخصوصاً در قسمت ریشه طعم تلخی دارد، در نتیجه اکثر افراد ترجیح می دهند که آن را با گیاهان دیگر مثلِ نعنا یا پوست مرکبات ترکیب کنند.
گزنه
برگ گزنه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. نه تنها حاوی آهن است، بلکه حاوی ویتامین آ، ویتامین ث، منیزیم ، کلسیم، پتاسیم و همچنین آنتی اکسیدان ها است که در دوران بارداری هم زیاد استفاده می شود و کمبود آهن در این دوران را جبران می کند. می توان از برگ گزنه به عنوان یک ماده مغذی قوی برای جبران کم خونی هم استفاده کرد.
گل قاصدک
قاصدک یکی از گیاهانی است که شبیه به ترشک عمل می کند. سرشار از مواد مغذی و ترکیبات مقوی است که هم برگ و هم ریشه آن سرشار از آهن می باشد و به پاکسازی کبد و خون کمک کرده و طعمی شبیه به قهوه هم دارد.
مورینگا
برگ مورینگا یک ماده بسیار مغذی است و مواد معدنی زیادی در خود دارد. آهن موجود در مورینگا بیشتر از آهن موجود در اسفناج یا حتی گوشت گاو است و همچنین سرشار از ویتامین ث، ویتامین آ، کلسیم، پتاسیم، پروتئین و آنتی اکسیدان ها می باشد.
جلبک اسپیرولینا و کلرلا
این دو گیاه انواع مختلفی از جلبک هستند که به عنوان ماده گیاهی برای کم خونی به خاطر فقدان آهن استفاده می شوند. گیاه اسپیرولینا؛ 11 درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند. گیاه کلرلا آهن بیشتری نسبت به گیاه قبلی دارد و خواص سم زدایی آن هم بی نظیر است.
یونجه
یونجه یکی دیگر از مواد مغذی است که سرشار از پروتئین و آهن می باشد. حاوی مقداری کلسیم، منیزیم، فسفر، ویتامین آ، ویتامین کا، کلروفیل و آنتی اکسیدان ها است. یونجه برای تقویت بدن در دوران بارداری و بعد از زایمان هم استفاده می شود.
جعفری
جعفری سرشار از مواد معدنی مثل آهن، منیزیم، پتاسیم و ویتامین ث، ویتامین آ و ویتامین کا است که می توانید آن را به صورت تازه داخل سبزی خوردن تان استفاده کنید، زیرا اگر بخواهید جعفری را خشک کنید، مواد مغذی خود را تا حد زیادی از دست می دهد.
ریشه گیاه بابا آدم
ریشه گیاه بابا آدم هم مانند ریشه ترشک و گیاه قاصدک سرشار از آهن است و یکی از بهترین پاک کننده های خون می باشد که باعث پاکسازی کبد و سیستم گوارشی شده و خواص سلامتیِ بسیار زیادی هم دارد. می توانید ریشه بابا آدم را مانند دارچین به چای تان اضافه کنید که طعم خوبی به آن می دهد.
برگ تمشک قرمز
برگ تمشک قرمز یک گیاه اعجاب انگیز برای بدن خانم ها می باشد، زیرا به آنها در دوران پیش از قاعدگی، بارداری، بعد از زایمان و دیگر مراحل زندگی کمک می کند؛ همچنین برای افرادی که بدن شان نیاز به مواد مغذی دارد هم لازم خواهد بود و سرشار از آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین ها است.
گل نسترن
گل نسترن شاید به اندازه گیاهانی که نام بردیم، آهن نداشته باشد اما سرشار از ویتامین ث است. در واقع ویتامین ث به بدن کمک می کند تا جذب آهن را بهتر انجام دهد. به خاطر همین می تواند به صورت غیر مستقیم به بهبود کم خونی هم کمک کند.