کدخبر: ۱۷۶۵۱
تاریخ خبر:

بسته حمایتی دولت برای آسیب‌دیدگان جنگ ۱۲ روزه؛ جزئیاتی که کارمندان و میانسالان باید بدانند

دولت در پی جنگ ۱۲ روزه، بسته‌ای گسترده برای حمایت از کسب‌وکارها و بازسازی مناطق آسیب‌دیده طراحی کرده است. این بسته شامل برنامه‌های متنوع مالی، بانکی و اقتصادی است که مسیر بازگشت به شرایط عادی را سرعت می‌بخشد. در این گزارش، نگاهی دقیق به این حمایت‌ها و جزئیات منابع مالی آن خواهیم داشت.

بسته حمایتی دولت برای آسیب‌دیدگان جنگ ۱۲ روزه؛ جزئیاتی که کارمندان و میانسالان باید بدانند

نماینده معاونت سیاست‌گذاری و راهبری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، علیرضا خزایی، با اعلام خبرهای تازه درباره برنامه دولت برای مدیریت پیامدهای جنگ ۱۲ روزه، گفت: «از ساعات ابتدایی جنگ، با همکاری بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان برنامه‌وبودجه و دیگر نهادهای ذی‌ربط، نقشه‌راه جامع و هماهنگی گسترده‌ای برای کنترل بحران اقتصادی تدوین شده است.»

او تأکید کرد که تمرکز این اقدامات بر سه حوزه اصلی بازار سرمایه، نظام بانکی و گمرکات است و همچنین، ستاد مرکزی بازسازی به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور شکل گرفته تا ضمن ارزیابی دقیق خسارات، جبران سریع آن‌ها و بازسازی هدفمند انجام شود.

منابع مالی بازسازی؛ چند قدم تا جبران خسارت
خزایی درباره منابع مالی اختصاص‌یافته به بازسازی اعلام کرد: «نیم درصد از مالیات بر ارزش افزوده (حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان) که سهم شهرداری‌هاست، مولدسازی دارایی‌های دولت و نهادهای عمومی غیردولتی به ارزش ۲۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی، کمک‌های مردمی داخل و خارج از کشور و نهادهای بین‌المللی، جابه‌جایی بخشی از ۶۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، و تخصیص نیمی از اعتبارات تولید و اشتغال شامل ۴۰ همت بودجه و ۱۰۰ همت تسهیلات بانکی در نظر گرفته شده است.»

وی افزود: «برای تسهیل بازسازی، پیشنهاد استثنای سقف کنترل ترازنامه بانک‌ها جهت ارائه تسهیلات بازسازی داده شده و همچنین اوراق بازسازی به عنوان ابزاری غیرتورمی برای تأمین مالی با سقف و شرایط تعیین‌شده توسط ستاد منتشر خواهد شد.»

در صورت کمبود منابع، خزایی خاطرنشان کرد که درصدی از صندوق توسعه ملی نیز به تشخیص ستاد به این هدف اختصاص می‌یابد.

تسهیلات مالیاتی و گمرکی برای کسب‌وکارها
در بخش مالیات، محدودیت‌های قانونی مانع تغییرات سریع شده اما سازمان امور مالیاتی با تمدید مهلت ارسال اظهارنامه‌ها تا پایان مرداد و تیر، فرصت بیشتری به مودیان داده است. خزایی افزود: «در حال بررسی پیشنهاداتی برای تقسیط یا تعویق مالیات‌ها هستیم که پس از تأیید وزیر اقتصاد به صورت بخشنامه اجرایی خواهد شد.»

در حوزه گمرک نیز با هدف تسهیل ترخیص کالاها و کاهش آسیب‌پذیری، اقداماتی در دست انجام است تا روند سریع‌تر و مطمئن‌تر شود.

نظام بانکی در خط مقدم حمایت از مردم و کسب‌وکارها
در شرایط بحرانی، بانک مرکزی بسته‌ای متشکل از بخشودگی جرائم دیرکرد تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان برای تسهیلات معوق، افزایش سقف کارت به کارت از ۵ به ۱۰ میلیون تومان در روز، افزایش ۵۰ درصدی تزریق اسکناس به بانک‌ها و خودپردازها، و تخصیص ۱۵ هزار میلیارد تومان برای بازسازی شبکه بهداشت ارائه کرده است.

همچنین، بسته معیشتی با هدف حمایت از تولید دارو، تمدید سررسید تسهیلات تا پایان شهریور و تسهیل وثایق تسهیلات تا سقف ۵ میلیارد تومان از جمله اقدامات اعلام شده است. حمایت ویژه‌ای نیز برای بنگاه‌های کوچک با امکان انتقال اقساط و مهلت بازپرداخت فراهم شده است.

کنترل نوسانات بازار سرمایه؛ تلاش برای حفظ اعتماد
خزایی درباره بازار سرمایه توضیح داد: «با توجه به نگرانی‌ها و تمایل به خروج سرمایه در شرایط جنگ، برنامه‌هایی برای جلوگیری از ریزش شاخص تدوین شده است.»

او افزود: «صندوق تثبیت بازار با ۲۷ هزار میلیارد تومان اوراق اختیار فروش تبعی به فعال شدن نظام بانکی کمک می‌کند و صندوق توسعه بازار نیز ۱۵ هزار میلیارد تومان به نهادهای مالی اختصاص داده است.»

برای سرمایه‌گذاران خرد که بخش اعظمشان پرتفوی زیر ۵۰۰ میلیون تومان دارند، بسته «همیار» طراحی شده است که با اوراق فروش تبعی، بازدهی ۲۰ درصد سالانه را تضمین کرده و مابه‌التفاوت در صورت بازدهی کمتر پرداخت می‌شود.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    ×

    برای حمایت از ما لطفا روی تبلیغات مورد علاقه کلیک کنید.