سیدحمید پورمحمدی، رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه کیست؟
طی حکمی از سوی رئیس جمهور، سیدحمید پورمحمدی به سمت ریاست سازمان برنامه و بودجه منصوب شد.
سید حمید پورمحمدی گلسفیدی در ۲۰ شهریور ۱۳۴۶ در استان چهارمحال و بختیاری به دنیا آمد. او مدرک دکترای علوم اقتصادی خود را از دانشگاه تهران کسب کرده و از سال ۱۳۶۸ فعالیتهای حرفهای خود را آغاز کرد.
پورمحمدی فعالیتهای خود را به عنوان کارشناس حقوقی و معاون اداره کل وزارت جهاد سازندگی (سازمان امور عشایر) شروع کرد. او از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱ در این سمت مشغول به کار بود و پس از آن به مدت چهار سال مدیرعامل شرکت شاهد استان چهارمحال و بختیاری شد. در ادامه فعالیتهای خود، از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۹ به عنوان معاون برنامهریزی و اداری و مالی استاندار استان چهارمحال و بختیاری خدمت کرد و پس از آن به مدت چهار سال مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری شاهد کشور بنیاد شهید انقلاب اسلامی بود.
در اوایل دهه ۱۳۸۰، پورمحمدی به معاونت امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی منصوب شد و در این سمت تا سال ۱۳۸۸ فعالیت کرد. در همین دوران، وی به عنوان مشاور عالی رئیس بانک مرکزی نیز فعالیت داشت و در سال ۱۳۸۸ به قائممقامی بانک مرکزی منصوب شد. این دوره از فعالیتهای او با چالشهایی همراه بود. در جریان پرونده اختلاس معروف به ۳ هزار میلیارد تومانی، پورمحمدی در سال ۱۳۹۰ بازداشت شد، اما پس از مدتی با قرار وثیقه آزاد شد و به کار خود ادامه داد.
پورمحمدی در طول سالهای مختلف در دولتهای مختلف فعالیت کرده و نقشهای کلیدی را بر عهده داشته است. او در دوران دولت محمود احمدینژاد و با حکم وی، به عنوان قائممقام بانک مرکزی منصوب شد و در دولت حسن روحانی نیز سمتهای مهمی را بر عهده داشت. از جمله معاون امور تولیدی و معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور.
در سال ۱۴۰۰، پورمحمدی به عنوان معاون امور اقتصادی سازمان برنامه و بودجه تحت ریاست مسعود میرکاظمی فعالیت کرد و پس از رسیدن داود منظور به ریاست این سازمان، از معاونت اقتصادی کنار رفت. در نهایت، در سال ۱۴۰۳، با حکم رئیسجمهور، وی به سمت معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه منصوب شد.
در طول دورههای مختلف، پورمحمدی همواره به عنوان یکی از چهرههای کلیدی در حوزه اقتصادی کشور شناخته شده و نقشهای متعددی را در توسعه و برنامهریزی اقتصادی ایفا کرده است. او از جمله منتقدان تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده و در نوزدهم دی ماه ۱۴۰۱ اعلام کرد که ادامه سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی منجر به چاپ پول و تحمیل تورم به مردم میشود.
پورمحمدی با داشتن تجربه و دانش گسترده در حوزههای مختلف اقتصادی، همواره به عنوان یکی از متخصصان برجسته و تاثیرگذار در اقتصاد کشور شناخته شده است و نقشهای متعددی را در سطوح مختلف مدیریتی و اجرایی بر عهده داشته است.