آلودگی شدید هوا در ۱۴ شهر: از خانه خارج نشوید
آلودگی هوای خوزستان در روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت، به وضعیت بحرانی رسید. در پی گرد و غبار شدید با منشا خارجی، مدارس، دانشگاهها و ادارات ۱۶ شهرستان این استان به تعطیلی یا دورکاری کشیده شدند.

بر اساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی کشور، گرد و غبار با منشا خارجی در استان خوزستان در حال شدت گرفتن است. به دنبال این پیشبینی، مقاطع تحصیلی در ۱۴ شهرستان این استان از جمله اهواز، آبادان، خرمشهر و دزفول برای روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه غیرحضوری اعلام شدند. همچنین، تند بادهای پیشبینی شده باعث تعطیلی دانشگاهها و دورکاری ادارات در همین مناطق شد. این اقدامها در راستای حفاظت از سلامت مردم در برابر آلودگی شدید هوا انجام گرفت.
آلودگی شدید هوا، هزاران نفر را روانه بیمارستان کرد
در پی این گرد و خاک شدید، ۲۴۸ نفر به بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی آبادان مراجعه کردند. به گفته دکتر مسعود هدایت، سرپرست معاونت درمان این دانشگاه، ۵۱ نفر از این بیماران بستری شدند و مابقی به صورت سرپایی درمان شدند. بیشتر مراجعهکنندگان مشکلات تنفسی داشتند و تعدادی هم به مشکلات قلبی و چشمی دچار شده بودند. بیمارستان شهید معرفی زاده شادگان بیشترین تعداد مراجعهکنندگان را به خود اختصاص داد.
هشدارهای جدی هواشناسی خوزستان و ادامه وضعیت اضطراری
هواشناسی استان خوزستان نیز با صدور هشدار سطح نارنجی اعلام کرده که توده گرد و خاک عراقی به استان وارد شده و احتمال وقوع طوفانهای تندری و گرد و خاک همرفتی در مناطق مختلف استان وجود دارد. این پدیده تا اواسط روز سهشنبه ادامه خواهد داشت و به تدریج مناطق مختلف استان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
آلودگی هوا در ۱۴ شهر خوزستان؛ ۸ شهر در وضعیت خطرناک تنفسی
طبق گزارش سامانه پایش کیفی هوای کشور، هوای ۱۴ شهر خوزستان در روز دوشنبه آلوده گزارش شده که ۸ شهر آن در وضعیت خطرناک تنفسی قرار دارند. این وضعیت به دلیل افزایش ذرات معلق ۲.۵ میکرونی در هوا به وجود آمده است. شهرهای اهواز، گتوند، ماهشهر و هندیجان با شاخص آلودگی ۵۰۰ میکروگرم بر مترمکعب در شرایط خطرناک قرار دارند و وضعیت بسیاری دیگر از شهرها نیز از جمله آبادان، خرمشهر و اندیمشک در محدوده «نا سالم» برای گروههای حساس قرار دارد.
آلودگیهای صنعتی و تهدیدات بهداشتی در خوزستان
وجود صنایع آلاینده در خوزستان از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و نیشکر، باعث شده تا میزان آلودگی هوا در نقاط مختلف این استان بسیار بالا باشد. این وضعیت در کنار گرد و غبار طبیعی، مشکلات بهداشتی جدی را برای ساکنان ایجاد کرده است. به خصوص افراد مبتلا به بیماریهای قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان باید از فعالیتهای سنگین در خارج از منزل خودداری کنند تا از بروز مشکلات تنفسی و سلامتی پیشگیری کنند.
با توجه به این وضعیت، پیشبینی میشود که ادامه این وضعیت خطرناک بر کیفیت هوا و سلامت عمومی تاثیرات بیشتری بگذارد و مقامات محلی باید به سرعت اقدامات لازم را برای کاهش این بحران انجام دهند.