خبرهای داغ
کدخبر: ۱۰۳۳۲
تاریخ خبر:

آخرین قیمت طلا امروز ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد

در حالی که بازارهای جهانی سهام برای دومین روز متوالی با کاهش ارزش مواجه شده‌اند، سرمایه‌گذاران برای جبران زیان‌های اخیر خود، اقدام به فروش طلا کرده‌اند؛ موضوعی که افت قابل‌توجهی را در قیمت این فلز گران‌بها رقم زده است.

آخرین قیمت طلا امروز ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد

در معاملات روز جمعه، بازار جهانی طلا شاهد ریزشی چشم‌گیر بود؛ به‌طوری‌که بهای هر اونس طلا با افتی معادل ۲.۴۷ درصد، به رقم ۳۰۳۸ دلار و ۲۴ سنت رسید. این در حالی است که قراردادهای آتی طلا در بازار کامکس نیویورک نیز کاهش شدیدی را تجربه کرده و با افتی ۲.۷۶ درصدی، در سطح ۸۶ دلار و ۳۰ سنت قرار گرفت.

گزارش‌ها نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران به‌دلیل فشار ناشی از سقوط بازارهای سهام، در حال نقد کردن ذخایر طلای خود هستند تا بخشی از ضررهای وارده را جبران کنند. به‌ویژه آنکه شاخص‌های اصلی بورس آمریکا مانند S&P500 و نزدک، تحت تأثیر سیاست‌های تجاری چین، حدود ۵ درصد کاهش را به ثبت رسانده‌اند. چین در پاسخ به اقدامات تعرفه‌ای ایالات متحده، اعلام کرده که از ۱۰ آوریل عوارض ۳۴ درصدی را بر تمامی کالاهای آمریکایی اعمال خواهد کرد.

با وجود افت روز جمعه، طلا از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون افزایش قیمتی معادل ۱۵.۳ درصد را تجربه کرده است. این رشد تحت تأثیر خرید مستمر بانک‌های مرکزی جهان و گرایش گسترده به طلا به‌عنوان پناهگاهی امن در برابر بی‌ثباتی‌های سیاسی و اقتصادی حاصل شده است.

با این حال، تحلیلگران اقتصادی معتقدند که با وجود نوسانات اخیر، طلا همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یک دارایی مطمئن برای سرمایه‌گذاری حفظ کرده است. در همین راستا، «جروم پاول»، رئیس فدرال رزرو آمریکا، هشدار داده است که:

«عوارض جدیدی که دولت ترامپ وضع کرده، بیش از حد انتظار بوده و این امر می‌تواند منجر به افزایش تورم و کند شدن رشد اقتصادی شود.»

در همین فضا، شاخص ارزش دلار آمریکا نیز با رشد ۰.۷ درصدی مواجه شده است؛ افزایشی که باعث می‌شود خرید طلا برای دارندگان ارزهای دیگر، پرهزینه‌تر شود.

بازارها اکنون در حالت انتظار به‌سر می‌برند؛ تاجران چشم به آمارهای حقوق‌بگیران بخش غیرکشاورزی آمریکا دوخته‌اند. انتشار این داده‌ها می‌تواند تأثیر مهمی بر تصمیم‌گیری فدرال رزرو درخصوص سیاست نرخ بهره بگذارد. فضای فعلی که نرخ‌های بهره پایین باقی مانده‌اند، به‌طور سنتی به نفع طلا است؛ چرا که این فلز بازدهی بهره‌ای ندارد و در چنین شرایطی جذاب‌تر می‌شود.

در دیگر بخش‌های بازار فلزات گران‌بها نیز، نوسانات شدیدی دیده شده است. قیمت نقره با سقوطی ۸.۵۷ درصدی به ۲۹ دلار و ۲۳ سنت رسید و بهای پلاتین نیز با افت ۳.۰۱ درصدی در سطح ۹۲۳ دلار و ۱۴ سنت قرار گرفت.

بازارهای جهانی در حال عبور از مقطعی بحرانی هستند و روند حرکتی طلا و سایر فلزات گران‌بها، به‌شدت تحت‌تأثیر تحولات ژئوپلیتیکی و اقتصادی قرار گرفته‌اند.

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک