بمب خبری برای بازنشستگان کشوری؛ واریز میلیاردی معوقات فرهنگیان و آغاز طرحهای رفاهی جدید
بازنشستگان کشوری در آستانه یک پرداخت بزرگ و اجرای طرحهای رفاهی تازه هستند که میتواند وضعیت معیشتی آنها را در تابستان ۱۴۰۴ بهبود بخشد. معوقات سال ۱۴۰۰ فرهنگیان تسویه شده و خدمات یکپارچه جدیدی برای رفاه بیشتر این قشر در راه است.

بر اساس تازهترین اخبار بازنشستگان کشوری، در روزهای اخیر موجی از امید در میان جامعه بازنشستگان ایجاد شده است. مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور، حجتالله میرزایی، اعلام کرد که بخش مهمی از معوقات مالی مربوط به سال ۱۴۰۰ در سراسر کشور پرداخت شده و حقوق بازنشستگان تا پایان خرداد ماه به طور کامل تسویه شده است.
میرزایی به طور دقیق اعلام کرد: «۱۴ همت از معوقات سال ۱۴۰۰ بازنشستگان در استانهای کشور پرداخت و معوقات بازنشستگان تسویه شد.» این مبلغ قابل توجه، نشاندهنده تلاشهای صورت گرفته برای جبران عقبافتادگیهای مالی بازنشستگان است.
او همچنین خبر از پرداخت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال معوقات فرهنگیان بازنشسته داد که در پی جنگ ۱۲ روزه اخیر، این بدهیها تسویه شدهاند و پرداختها تا ۳۱ خرداد به پایان رسیده است.
علاوه بر تسویه معوقات، مدیرعامل صندوق بازنشستگی از آغاز اجرای طرحهای رفاهی جدید برای بازنشستگان خبر داد. بر اساس این طرح، خدمات سالمندی با تمرکز بر پوششهای بهداشتی، بیمهای و اجتماعی، به صورت متمرکز در مدارس و مراکز درمانی ارائه خواهد شد. میرزایی توضیح داد: «پزشک، مددکار اجتماعی و نماینده بیمه تکمیلی در این مراکز مستقر خواهند شد تا بازنشستگان خدمات یکپارچهای دریافت کنند.»
در حوزه ارتقای نقش بازنشستگان در اقتصاد، میرزایی بر شناسایی توانمندیهای تخصصی آنها و اتصال این ظرفیتها به بازار کار و بخش خصوصی تأکید کرد. او گفت: «تقویت احساس مفید بودن و بازگشت بازنشستگان به چرخه اقتصادی، یکی از اهداف کلان صندوق بازنشستگی در دوره جدید است.»
همچنین در بخشی از صحبتهای خود به مصوبه برنامه هفتم توسعه اشاره کرد که «تدبیری برای خروج صندوق بازنشستگی از بنگاهداری اندیشیده شده است.» وی با اشاره به تجربه بحران اخیر گفت که دولت باید نقش فعالتری در صنایع اساسی مانند غذایی و دارویی ایفا کند تا در شرایط بحرانی تامین نیازهای مردم دچار اختلال نشود.
میرزایی به نکته جالبی درباره ذخیره شیر خشک اشاره کرد و گفت: «در زمان جنگ، خرید شیر مازاد از دامداران از یکهزار و ۹۰۰ تن به ۲ هزار و ۵۰۰ تن رسید و این مازاد به شیر خشک تبدیل شد تا نیاز کشور در صورت تداوم بحران تا ۶ ماه آینده پیشبینی شود.»
در حوزه بیمه تکمیلی، وی گفت که سرانه بیمه تکمیلی بازنشستگان اکنون ۷۰۰ هزار تومان و برای کارکنان شاغل یکمیلیون و ۲۵۰ هزار تومان است و تأکید کرد که با همکاری دولت، صندوق و مشارکت بازنشستگان، کیفیت خدمات قابل ارتقا است.
از سوی دیگر، پروژه ساخت «خانه امید» ویژه بازنشستگان در استان اردبیل آغاز شده است. این استان که با ۲۶ هزار بازنشسته فاقد چنین مرکزی بود، حالا با همکاری شهرداری و تأمین زمین، به زودی شاهد افتتاح این مرکز خواهد بود. میرزایی گفت: «با توجه به هزینههای بالای احداث، امکان ساخت خانه امید در همه شهرستانها وجود ندارد اما تلاش میکنیم مراکز متنوعی برای ارائه خدمات به بازنشستگان در استانها ایجاد کنیم.»