رادان: برخی از خودروهای ما ارابه مرگ هستند
فرماندهکل انتظامی کشور با انتقاد از وضعیت کنونی انضباط ترافیکی، از آغاز پویش «نه به تصادف» در سال ۱۴۰۴ خبر داد و بر ضرورت تحول عملکرد پلیس راهور و نوسازی زیرساختهای نظارتی از جمله دوربینهای کنترل تأکید کرد.

سردار احمدرضا رادان، فرماندهکل انتظامی جمهوری اسلامی ایران، در نخستین همایش تخصصی پلیس راهور در سال ۱۴۰۴ با بیان اینکه پلیس نباید درجا بزند، تأکید کرد عملکرد راهنمایی و رانندگی باید با سال گذشته متفاوت و پویاتر باشد. وی با اشاره به آغاز پویش «نه به تصادف»، گفت همه عوامل موثر در سوانح رانندگی، از جمله سرعت و سبقت غیرمجاز و نبود فاصله مناسب، باید در این برنامه مورد توجه قرار گیرند. سردار رادان ضمن انتقاد از وضعیت ایمنی برخی وسایل نقلیه، به حادثه مرگبار اتوبوس در نوروز اشاره کرد و خواستار تطبیق ناوگان حملونقل با نیازهای ترافیکی کشور شد. وی همچنین از لزوم تقویت انضباط شهری، نوسازی سامانههای کنترلی، اجرای طرح خودروی متصل و برخورد قاطعتر با رانندگان حادثهساز سخن گفت و تأکید کرد که دلسوزی برای بیانضباطیهای خطرآفرین، باعث تداوم چرخه مرگ در جادهها و شهرها خواهد شد.
سردار احمدرضا رادان؛ فرماندهکل انتظامی در نخستین همایش تخصصی پلیس راهور در سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: ما اگر در سال ۱۴۰۴ بخواهیم مثل سال ۱۴۰۳ باشیم در واقع حرکت رو به جلو و پویایی را از پلیس گرفتهایم پس در نتیجه باید جنس و عملکرد کار پلیس بر اساس معماری پلیس با سال قبل متفاوت باشد.
وی افزود: وقتی از پویش "نه به تصادف" صحبت میکنیم یعنی باید تمامی عوامل دخیل در تصادف را در نظر بگیریم، سرعت و سبقت غیرمجاز، عدم رعایت فاصله طولی از جمله مسائل مهمی است که باید در این پویش به آن دقت کرد.
رادان گفت: البته باید بپذیریم برخی از خودروهای ما ارابه مرگ است، نمونه آن اتوبوسی که در ایام نوروز در کرمان واژگون شد و 14 نفر در آن کشته شدند؛ اتوبوسهای ما باید بر اساس نوع پیمایش کشور ما باشد و اگر قرار است پیمایش زیادی داشته باشد باید ستونهای محکمی داشته باشد.
فرماندهکل انتظامی بیان کرد: انضباط در شهر نمایش انضباط در جاده است، در شهر اگر انضباط حاکم باشد در جاده هم فرد منظم است، امسال باید در انضباط شهری بسیار فعال باشیم و دستگاههای مسئول را هم پای کار بیاوریم.
وی گفت: برخی اوقات ما دلسوزی میکنیم برای بیانضباطی و کشته! وقتی یک موتورسیکلت از لاین مخالف و سرعت غیرمجاز حرکت میکند و برخی برای آن دلسوزی میکنند در واقع تلاش میکنند تا آن فرد فوت کند و یک شهر بیانضباط داشته باشیم.
رادان ادامه داد: برآورد ما این است که ۱۰ درصد از رانندگان متخلفین تخلفات حادثهساز هستند، آیا باید اجازه دهیم که ۱۰ درصد اراده خودشان را به ۹۰ درصد دیگر تحمیل کنند؟!
فرماندهکل انتظامی گفت: بیشترین فوتیهای تصادفات در شهرها یا راکبین موتورسیکلتسواران هستند و یا عابرین پیاده! به همین منظور باید امسال انضباط شهر در اولویت قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: کمک بخش خصوصی برای به کنترل درآمدن ترددها و تخلفات را شخص رئیس جمهور هم موافقت کردند و باید از همین امروز طرح نوسازی دوربینها و تکمیل این دوربینها را انجام دهیم، مسئله دوربینها به کاهش تخلفات و تصادفات و درنهایت کاهش جانباختگان و مصدومان تصادفات منتهی میشود.
رادان با اشاره به طرح "خودروی متصل" گفت: باید جدا از خودروهای عمومی این طرح را برای خودروهای شخصی (نوشماره و تعویض پلاکی) هم اجرا کنیم.