خبرهای داغ
کدخبر: ۵۰۶۷
تاریخ خبر:

راهکارهای وزارت بهداشت برای مقابله با آلودگی هوا

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، استفاده از ماسک N95 را برای مقابله با آلودگی هوا توصیه کرد و گفت این ماسک قادر است 95 درصد از ذرات معلق را فیلتر کند.

 راهکارهای وزارت بهداشت برای مقابله با آلودگی هوا

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت در خصوص استفاده از ماسک‌های مناسب در شرایط آلودگی هوا، گفت: "ماسک N95 برای شرایط آلودگی هوا توصیه می‌شود که می‌تواند 95 درصد از ذرات معلق را حذف کند."

عباس شاهسونی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به این نکته که بیش از 8 میلیون مرگ به آلودگی هوا بر اساس گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت منتسب شده است، اظهار داشت: "آلودگی هوا اکنون مهم‌ترین خطر محیط زیستی برای سلامت انسان است و در کشور ما نیز هر سال حدود 30 هزار مرگ و میر به آلودگی هوا مربوط می‌شود."

وی با اشاره به راهکارهای کاهش آلودگی هوا، استفاده از انرژی‌های پاک، سوخت مناسب و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی را مهم‌ترین اقدامات دانست و افزود: "در کشور ما از سال 1396 قانون هوای پاک تصویب شده که شامل 34 ماده و 14 آئین نامه اجرایی است. اگر این قانون به درستی اجرایی شود، می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش آلودگی هوا داشته باشد."

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت همچنین بر لزوم تسریع در اسقاط خودروهای فرسوده تأکید کرد و گفت: "تعداد زیادی از خودروها و موتورسیکلت‌هایی که در حال تردد هستند فرسوده‌اند و بیش از دو میلیون و نیم خودرو فرسوده در کشور وجود دارند که باید از رده خارج شوند."

شاهسونی در ادامه بیان کرد: "طبق قانون هوای پاک، باید 30 درصد از انرژی‌های تولید شده در کشور، تجدیدپذیر باشد، اما از سال 1396 تا کنون فقط 600 مگاوات انرژی تجدیدپذیر تولید شده و 6 درصد از کل انرژی‌ها تجدیدپذیر بوده است."

وی با اشاره به وضعیت ذرات معلق در هوا در کشور، افزود: "در سال 1396 که قانون هوای پاک تصویب شد، میزان ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در کشور حدود 30 میکروگرم بر متر مکعب بود. با این حال، باوجود افزایش تعداد خودروها و مصرف سوخت، این میزان در سال گذشته ثابت مانده است. در سال 1396 حدود 80 میلیون لیتر بنزین مصرف روزانه داشتیم، در حالی که این میزان اکنون به 120 تا 130 میلیون لیتر در روز رسیده است. بنابراین، اقدامات خوبی انجام شده است."

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه راهکار مقابله با آلودگی هوا درمان نیست بلکه پیشگیری است، تصریح کرد: "هزینه‌ها و عوارض ناشی از آلودگی هوا به وزارت بهداشت تحمیل می‌شود و سالانه 40 تا 50 همت برای درمان بیماران به نظام سلامت تحمیل می‌شود. در شرایط آلودگی هوا، تمام مراکز بهداشتی و درمانی و اورژانس‌ها آماده خدمت رسانی هستند."

شاهسونی همچنین به راهنماهای محافظت فردی و خودمراقبتی در برابر آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: "در این راهنماها در مورد انواع ماسک‌ها، تغذیه مناسب و فعالیت‌های فیزیکی مطالبی تهیه شده است، اما مردم نیز باید پای کار بیایند."

وی ادامه داد: "در حال حاضر حدود 12 میلیون موتورسیکلت در کشور تردد می‌کنند که 90 درصد آنها فرسوده هستند. سال گذشته فقط 6 هزار موتورسیکلت به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده‌اند و بسیاری از وسایل حمل و نقل عمومی و سنگین معاینه فنی ندارند."

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت در خصوص استفاده از ماسک در شرایط آلودگی هوا گفت: "ماسک N95 برای شرایط آلودگی هوا توصیه می‌شود، چراکه می‌تواند 95 درصد از ذرات معلق را حذف کند. البته ممکن است این نوع ماسک در دسترس نباشد یا هزینه تهیه آن بالا باشد، بنابراین استفاده از دو ماسک طبی نیز می‌تواند تا 70 درصد ذرات معلق را فیلتر کند."

شاهسونی همچنین به شلوغی وسایل حمل و نقل عمومی در ساعات اوج و پایان کار مشاغل اشاره کرد و افزود: "در فصل پاییز و فصول سرد سال، بیماری‌های تنفسی شیوع پیدا می‌کند. استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی می‌تواند به کاهش بیماری‌های تنفسی کمک کند."

وی در پایان گفت: "در شرایطی که هوا برای همه گروه‌ها ناسالم است و در شرایط قرمز قرار داریم، فعالیت فیزیکی به ویژه برای کودکان، سالمندان، مادران باردار و بیماران تنفسی و مبتلایان به آسم باید محدود شود. مهم‌ترین نکته در آلودگی هوا، کاهش مواجهه با این شرایط است. همچنین توصیه می‌شود در این وضعیت از مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان و میوه‌ها و سبزیجات بیشتر استفاده شود."

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت در پایان با تقدیر از اقدامات دولت برای کاهش مازوت سوزی در برخی نیروگاه‌ها، گفت: "مصرف مازوت یکی از منابع تولید آلودگی است که به عنوان سوخت سنگین شناخته می‌شود و باعث تولید دی اکسید گوگرد می‌شود. دی اکسید گوگرد برای بیماران تنفسی خطرناک است و علائم تنفسی را به ویژه در مبتلایان به آسم تشدید می‌کند."

وی در خاتمه افزود: "اگر مصرف مازوت در نیروگاه‌ها در نزدیکی سکونتگاه‌های انسانی و در مسیر باد غالب به سمت شهرها باشد، باید محدود شود. اما در نیروگاه‌هایی که در مجاورت سکونتگاه‌های انسانی نیستند، مصرف مازوت مشکلی ندارد و این امر در سطح جهانی نیز وجود دارد."

 

copied
ارسال نظر
 
  • پربیننده‌ترین‌ها

  • پربحث‌ترین‌ها

وب گردی

    دیگر رسانه ها

    ×

    برای حمایت ما لطفا روی یکی از تبلیغات کلیک کنید

    کلیک