اسیر چرخه بیپایان ویدیوها؛ چرا پرسهزنی مداوم در شبکههای اجتماعی ما را بیشتر بیحوصله میکند؟
چهقدر وقت خود را صرف پیمایش بیپایان در شبکههای اجتماعی میکنید؟ امیدوارید چیزی جذاب توجهتان را جلب کند، اما آیا این کار واقعاً شما را خوشحالتر میکند؟
به نقل از یورونیوز؛ تحقیقات جدید منتشر شده در مجله روانشناسی تجربه عمومی، عادت گشتوگذار در شبکههای اجتماعی برای رفع خستگی و بیحوصلگی بیشتر باعث احساس کسلی در افراد میشود.
محققان دانشگاه تورنتو دریافتند که وقتی به طور مداوم بین ویدیوهای کوتاه در پیامرسان ها در رفتوآمد هستیم، مغز ما به یک حالت بیحوصلگی مزمن دچار میشود. این اتفاق به این دلیل میافتد که وقتی به دنبال محتوای جدید و هیجانانگیز میگردیم، مغز ما به طور مداوم در جستجوی پاداشی متفاوت است. اما وقتی این پاداش به طور مداوم و به سرعت در دسترس باشد، مغز ما به آن عادت میکند و برای احساس رضایت، به محرکهای قویتری نیاز پیدا میکند.
در این مطالعه، شرکتکنندگان به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول یک ویدیوی طولانی را تماشا کردند و گروه دوم چندین ویدیوی کوتاه را دیدند. نتایج نشان داد که افرادی که ویدیوهای کوتاه را تماشا کرده بودند، احساس کسالت بیشتری داشتند، حتی اگر تعداد ویدیوهایی که دیده بودند بیشتر یا حتی جذاب تر!
اگر احساس میکنید که در دام پرسهزنی مداوم در شبکههای اجتماعی افتادهاید، نگران نباشید. راههایی برای مقابله با این مشکل وجود دارد. به عنوان مثال، میتوانید:
- زمان مشخصی را برای استفاده از شبکههای اجتماعی تعیین کنید.
- به جای تماشای ویدیوهای کوتاه، کتاب بخوانید یا به یک فعالیت خلاقانه بپردازید.
- با دوستان و خانواده خود وقت بگذرانید.
به یاد داشته باشید که بیحوصلگی یک احساس طبیعی است و لزوماً چیز بدی نیست. گاهی اوقات، کمی بیحوصلگی میتواند به ما کمک کند تا به دنبال فعالیتهای جدید و هیجانانگیزتری باشیم ولی شرط لازم مدیریت بهینه آن است.